Suprafata si limite

Sinequan no prescription Suprafata si limitele: 130 ha. In partea de nord limita pleaca din albia Pociovalistei si urmareste marginea padurii in lungul abruptului calcaros, din versantul estic al Paraului Talvei, trece pe la cota 1016 m si se intalneste cu limita sudica a rezervatiei Cheile Runcului. Pe aproximativ 600 m limita este comuna in lungul unei creste secundare. Se indreapta spre sud pe un grui, urmand marginea unui palc de padure si dupa 350 m ajunge in albia Pociovalistei. Se continua spre sud pe o valcea, care ocoleste un alt abrupt inclus rezervatiei si, inainte de a ajunge la obarsie, se indreapta spre vest, tot pe la baza abruptului, pe care il urmareste, arcuindu-se spre nord pana ajunge pe o culme secundara (de circa 400 m) in albia Pociovalistei.

Dat fiind faptul ca rezervatia se afla intr-o arie impadurita si cu stancarii calcaroase, mai greu accesibile si utilizabile, s-a propus o zona tampon numai in partea de vest, pe o fasie ingusta de 150-200 m (in continuarea zonei tampon a rezervatiei de la nord), limitata de valea Paraului Talvii si, la sud de Paraul Pociovalistei, de marginea vestica a unui alt grup de stancarii.

 

Rezervatia Cheile Runcului

Cea mai mare strapungere morfologica a crestei calcaroase Vulturese este data de Cheile Runcului. Acestea sunt spectaculoase atat prin lungimea lor, peste 1.000 metri cat si prin inaltimea lor (pe alocuri depasesc 450 metri). Cheile ...