Parcul National Cozia

Zona Parcului National Cozia si a vecinatatilor acestuia este cunoscuta ca o destinatie turistica importanta în Romania, care prin potentialul ei natural (peisaje, izvoare termale, relief, hidrologie, fauna, flora, etc) si antropic (manastiri, monumente istorice), reprezinta o destinatie interesanta atat pentru turistii din tara, cat si pentru turistii din strainatate.

Monitorizarile fluxului turistic in perioada 2003-2005 au scos in evidenta ca un numar de aproximativ  50.000 turisti pe an au vizitat aceasta zona, dar numarul lor a crescut foarte mult, chiar s-a dublat in anii 2006-2007.  Principalele motivatii fiind:
- drumetii, plimbari in natura;
- practicarea unor sporturi, organizarea de expeditii, tabere si concursuri in aer liber;
- vizitarea unor lacase de cult, locuri si monumente istorice;
- vizitarea unor locuri cu peisaje deosebite, (Defileul Oltului, Cheile Lotrisorului, Cascada Gardului, Bulzul);
-  insusirea unor cunostinte despre natura (in general elevi si studenti);

O parte din vizitatorii care frecventeaza in general locurile mai accesibile de la intrarile in parc sunt sositi in zona pentru tratament balnear în Statiunea CalimanestiCaciulata-Cozia.

 

Rezervatia Cheile Runcului

Cea mai mare strapungere morfologica a crestei calcaroase Vulturese este data de Cheile Runcului. Acestea sunt spectaculoase atat prin lungimea lor, peste 1.000 metri cat si prin inaltimea lor (pe alocuri depasesc 450 metri). Cheile ...