Parcul National Muntii Macinului

Muntii Macinului au o deosebita importanta intre muntii tarii, fiind cei mai vechi munti din Romania, interesul cercetatorilor fiind orientat, datorita numeroaselor vestigii istorice, catre sapaturile arheologice, dar in egala masura si catre cercetarea stiintifica a vastului tezaur natural existent aici ai??i?? geologic, botanic, zoologic.

Potentialul natural de care dispune in prezent, face Parcul National Muntii Macinului accesibil unei game largi de turisti interesati de drumetii in natura, peisaje, flora http://www.hobagep.hu/hirek/cannabis-seeds-ottawa-ontario/ , fauna Purchase lady era 100mg caracteristice parcului, studii si documentare.

Pe diferitele etaje de vegetatie, intre 7 si 467 m – Vf. Tutuiatu, vom intalni peisaje unice de stepa la baza versantilor, urmate de paduri cu gorun, mojdrean si carpinita, stejar pufos ajungandu-se la tufisuri pe culmi si stancarii, apoi pajisti de stepa cu aspect de gol alpin.

Pe teritoriul parcului exista una din cele mai vechi, interesante si cunoscute rezervatii din tara noastra ai??i?? Rezervatia Naturala Valea Fagilor. Aceasta se remarca prin prezenta unica si viguroasa a fagului tauric ce prezinta caractere intermediare intre fagul autohton si fagul oriental si a florei de subarboret, unica in Dobrogea si asemanatoare fagetelor din Crimeea.

 

Rezervatia Cheile Runcului

Cea mai mare strapungere morfologica a crestei calcaroase Vulturese este data de Cheile Runcului. Acestea sunt spectaculoase atat prin lungimea lor, peste 1.000 metri cat si prin inaltimea lor (pe alocuri depasesc 450 metri). Cheile ...